Geschreven door Marc Jacobs

KubeCon + CloudNativeCon dag 2: LEGOfest

CINQ2 minuten leestijd

Op onze eigen booth op KubeCon + CloudNativeCon Europe 2023 kun je elke dag een toffe LEGO set winnen door KubeDoom te spelen. Dat LEGO populair is dat wisten we al... Maar dat je het bij bijna 30 booths kunt winnen, hadden wij ook niet gedacht! Er is zelfs een heuse LEGO lounge waar je kan spelen en op woensdag waren de winnaars van LEGO Masters aanwezig tijdens de KubeCrawl / CloudNativeFest voor een workshop. Een ding is duidelijk, deze community is gek op LEGO!

En terecht, vinden wij! Ook vandaag werd weer volop KubeDoom gespeeld bij onze booth. De opdracht was vandaag iets anders, zodat iedereen weer een nieuwe poging kon doen om te winnen. Ook hebben we veel leuke gesprekken gehad met potentiële klanten, partners en kandidaten. Aan het eind van de middag kwam Sander, de winnaar van dag 1, zijn Batman Tumbler ophalen. Met een score van 12 punten had hij de hoogste score behaald! Veel plezier met bouwen, Sander!

Een nieuwe highscore

Vandaag was er één echte uitblinker in KubeDoom. Damon Wright zette in de loop van de ochtend een dikke score neer van 23 punten, en daar kwam vervolgens niemand meer bij in de buurt. Hij had de deployment zo snel gerepareerd, dat hij vervolgens veel tijd had in het spel om de monsters (pods) te pakken te krijgen. De monsters spawnen in verschillende ruimtes in de map en Damon had ook nog eens de mazzel dat er veel monsters tegelijk in dezelfde ruimte terecht kwamen.

#winning

Behalve heel veel LEGO zijn er ook een hoop andere dingen te winnen. We zagen Playstations, veel Nintendo Switch's, iPhones en koptelefoons voorbij komen. Onze collega's hebben weer succes gehad bij verschillende booths, want Christian ging met een Star Wars Republic Gunship naar huis en Harmen won een DJI Mini 2 drone!

De laatste dag

Vrijdag is de derde en laatste dag van de conferentie. De sponsor showcase gaat weer na de keynotes open en is dan van 10.30u tot 15.30u. De prijs voor de hoogste KubeDoom score op vrijdag is de Ghostbusters ECTO-1 en we zijn benieuwd naar de scores. De opdracht is uiteraard weer een beetje aangepast, zodat iedereen weer evenveel kans maakt. We sluiten de dag af met een gezellige borrel bij onze booth, dus kom vanaf 14.30 vooral even buurten bij de CINQ booth op plek S76 in de Daffodil zone. We gaan er een feestje van maken ;-)

Tot morgen!