Op zoek naar schaalbaarheid en flexibiliteit met Kubernetes?

Ontdek onze KubeScan

Op zoek naar schaalbaarheid en flexibiliteit met Kubernetes?

Ontdek onze KubeScan

Ben je op zoek naar schaalbaarheid en flexibiliteit binnen je applicatieomgeving? Dan is Kubernetes dé oplossing. Maar hoe weet je zeker dat deze technologie de juiste keuze is voor jouw organisatie? Zet dan onze KubeScan in. Het resultaat? Een uitgebreid advies en plan van aanpak voor de implementatie van Kubernetes, zowel on-premises als in de cloud. Voorkom verspilling van geld en capaciteit en zet jouw Kubernetes-project succesvol in gang met de KubeScan.

Kubernetes in het kort

Ga je werken in containers? Dan is het essentieel om al die containers op de juiste manier te beheren. Een orkestrator als Kubernetes is daarvoor de oplossing. Kubernetes is namelijk een populaire technologie om grote hoeveelheden containers eenvoudiger te beheren.  

Zo'n orkestrator kan grote hoeveelheden containers aansturen en snel opschalen wanneer er pieken zijn in het verkeer naar je applicatie of website. Zo zorgt Kubernetes voor een stabiele applicatie. En in het geval van een storing of een bug in een container, kan er snel een nieuwe worden bijgeplaatst. Zo biedt Kubernetes je een betrouwbare manier om containerized applicaties te beheren en te schalen.

Wat is de KubeScan?

Voor veel organisaties is de overgang naar de cloud een grote wens. Zeker voor bedrijven die eigen software ontwikkelen en hun producten nog hebben draaien in een datacenter. Een logische stap bij een cloudmigratie is om op dat moment je gevirtualiseerde softwareproducten om te zetten naar containerized softwareproducten. Een complex proces, waarvoor niet iedereen de juiste kennis in huis heeft. 

Met de KubeScan helpen we je bij de eerste stap naar containerisatie, bijvoorbeeld als je niet weet waar je moet beginnen. Ook bieden we een second opinion aan als je al eigen ideeën hebt over hoe je met Kubernetes aan de slag wilt. Zo helpen we je aan een betrouwbaar fundament om jouw softwareproducten schaalbaar en beheersbaar te maken. 

Voor wie is de KubeScan interessant?

De KubeScan is voor iedere organisatie die met Kubernetes aan de slag wil om klanten beter te kunnen bedienen én om het zichzelf wat makkelijker te maken. Zo kun je met containerisatie de werking van je software verbeteren, maar ook eenvoudig aanpassen aan de diverse IT-omgevingen bij klanten. We hebben al verschillende bedrijven mogen helpen met de KubeScan. Zo ontdekten een uitgeverij, een bedrijf dat payroll software maakt, en een softwarebedrijf voor banken en verzekeraars al het potentieel van Kubernetes voor hun organisatie.

De KubeScan biedt verschillende voordelen voor bedrijven die graag willen werken met Kubernetes:

3 voordelen van de KubeScan

Meer grip op deployment

Met Kubernetes hebben developers meer controle over het deploymentproces. Hierdoor verloopt het opleveren van software naar een werkende productieomgeving een stuk sneller en eenvoudiger. Bovendien zorgt containerisatie voor een gestandaardiseerde opbouw en inrichting van je omgeving.

Benut beschikbare kennis

Met de KubeScan haal je schaarse kennis in huis. We zijn Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) en onze Kubernetes-specialisten helpen je graag op weg met hun ervaring op het gebied van Data, DevOps en Development. 

Vermijd hoge cloudkosten

De KubeScan geeft je inzicht welke stappen je moet nemen om met Kubernetes in de cloud te werken. Als je dit verkeerd inricht, dan is het mogelijk dat je te veel resources gebruikt en daarvoor flink moet betalen. Door te werken aan een goede basis voor de migratie naar de cloud, voorkom je hoge kosten.

Haal onze kennis in huis

Kubernetes Certified Service Provider

Je kunt in principe zelf aan de slag met het plan van aanpak dat je van ons krijgt. Mis je nét die kennis van Kubernetes? Dan kunnen we jouw medewerkers ook trainen in het gebruik van Kubernetes. We zijn namelijk Kubernetes Training Partner. Als je liever van onze ervaring gebruikmaakt, dan helpen we je graag bij de uitvoering van ons advies.

Cinq ICT is een onafhankelijk consultancybedrijf. Of je nu werkt met Azure, AWS, Google of eigen hardware, we adviseren en leveren altijd de beste en meest efficiënte oplossing voor jouw organisatie. Bij ons zit je direct met een ervaren techneut aan tafel, die jouw taal spreekt en begrijpt wat je nodig hebt. We luisteren naar je vraag, brengen die in kaart en bieden een oplossing die naadloos aansluit op jouw situatie.

hoe we je helpen

De KubeScan in 3 stappen

Stap 1: intake

Samen bespreken we wat precies je vraag is. We brengen de huidige situatie en de problemen waar je tegen aanloopt in kaart en kijken naar de gewenste oplossing. Pas hierna ontvang je een offerte voor de KubeScan. 

Stap 2: KubeScan

Met de KubeScan duiken we de details in. We bekijken hoe je IT-omgeving eruitziet en verzamelen data over het gebruik van de applicatie of software. Wat zijn de bottlenecks? Ook checken we wat er al is gedaan op het gebied van containerisatie en welke kennis erover Kubernetes is. 

Stap 3: Plan van aanpak

Na de KubeScan volgt het adviesrapport, met daarin een plan van aanpak. Hierin geven we aan wat de oplossing is voor jouw vraagstuk, welke tools er nodig zijn, en wat de kosten zullen zijn. Als Kubernetes niet bij jouw vraagstuk past, dan zullen we je dat ook vertellen.

KTP
KCSP
gitlab
azure
docker
jenkins
terraform
aws
Kubernetes

Vraag de KubeScan aan

Twijfel je of containerisatie iets is voor jouw organisatie? Of wil je een onafhankelijke partij eens laten kijken naar jouw ideeën over het gebruik van Kubernetes? Dan zorgt onze KubeScan voor de juiste inzichten, waardoor je geen tijd, geld en schaarse capaciteit verspilt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een intake.