Wij helpen organisaties met de adoptie van Kubernetes

Kubernetes Certified Service Provider

CINQ ICT is in 2021 door de Cloud Native Computing Foundation uitgeroepen tot Kubernetes Certified Service Provider. Alleen organisaties die bewezen ervaring hebben met ondersteunen van organisaties bij het het implementeren van Kubernetes, worden uitgeroepen tot KCSP. Hiermee erkent CNCF dat CINQ ICT over de kennis en ervaring beschikt om nóg meer organisaties te verder helpen met Kubernetes.

Containers hebben de wereld van applicatieontwikkeling drastisch veranderd. Het is makkelijker dan ooit om je applicatie snel in productie te laten draaien - maar hoe zorg je er voor dat dit veilig, schaalbaar, en onder controle blijft? Wij helpen organisaties met de adoptie van containerisatie en het beheer van grote gecontaineriseerde applicaties met behulp van Kubernetes. Dit kan op een bestaande omgeving óf we bouwen een compleet nieuw platform. Lees hieronder meer over onze dienstverlening op het gebied van Kubernetes of neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat is Kubernetes?

Kubernetes is hét open source-platform voor containerorkestratie, het beheer van applicaties die draaien in containers. Grote, gedistribueerde gecontaineriseerde applicaties zijn lastig te beheren wanneer je geen orkestratie-tool gebruikt. En dat is precies het probleem dat Kubernetes oplost. Kubernetes wordt veelal gebruikt in combinatie met Docker containers, maar Kubernetes werkt met ieder andere container-runtime dat voldoet aan de Open Container Initiative (OCI) standaard. Kubernetes, ontwikkeld door Google en inmiddels een graduated open-source project van de Cloud Native Computing Foundation, is daarmee uitgegroeid tot dé standaard in container orkestratie. Omdat het open source is kan het vrij worden gebruikt door iedereen die containers wil draaien, on-premise, in de public cloud of beide.

Kubernetes Training Partner

CINQ ICT is in 2022 door de Cloud Native Computing Foundation uitgeroepen tot Kubernetes Training Partner. Hiermee erkent CNCF dat CINQ zich heeft bewezen als betrouwbare partner voor het geven van Kubernetes trainingen, workshops én examentraining.

Voor een introductie in Kubernetes of deep-dive in de meest geavanceerde functies staan onze Certified Kubernetes Administrators klaar om organisaties, teams en jou als engineer verder te helpen in de wereld van Kubernetes. We brengen je de basis bij of stomen je klaar voor het Certified Kubernetes Administrator examen of Certified Kubernetes Application Developer examen.

Door jarenlange ervaring met Kubernetes op enterprise-level, weten onze trainers als geen ander wat belangrijk is om Kubernetes succesvol te implementeren en beheren. De trainers van CINQ zijn CKA en/of CKAD gecertificeerd en brengen met hun praktijkervaring een mooie verdieping mee op de bestaande theorie. Zo weet jij zeker dat je echt wat opsteekt van onze trainingen, en kun je dit ook direct in de praktijk toepassen. Heb je interesse in een Kubernetes training van CINQ voor je bedrijf of team? Neem contact met ons op voor een training op maat.

Onze Kubernetes dienstverlening

KubeScan

KubeScan

Ben je op zoek naar schaalbaarheid en flexibiliteit binnen je applicatieomgeving? Dan is Kubernetes dé oplossing. Maar hoe weet je zeker dat deze technologie de juiste keuze is voor jouw organisatie? Zet dan onze KubeScan in. Het resultaat? Een uitgebreid advies en plan van aanpak voor de implementatie van Kubernetes, zowel on-premises als in de cloud. Voorkom verspilling van geld en capaciteit en zet jouw Kubernetes-project succesvol in gang met de KubeScan

Trainingen

Trainingen

Als Kubernetes Training Partner geven we workshops en training over alles dat met Kubernetes te maken heeft. Voor een introductie in Kubernetes of deep-dive in de meest geavanceerde functies staan onze Certified Kubernetes Administrators klaar om organisaties en teams verder te helpen in de wereld van container orkestratie. Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Klant-cases

Klant-cases

Bij Kadaster heeft een team van CINQ consultants meegeholpen om de adoptie van Docker te versnellen. Met behulp van Kubernetes als container orchestrator, draait nu bijna 90% van alle applicaties op het nieuwe platform.

Lees hier meer over deze case.

KTP
KCSP
gitlab
azure
docker
jenkins
terraform
aws
Kubernetes