Geschreven door Marc Jacobs

KubeCon + CloudNativeCon dag 1

CINQ3 minuten leestijd

Vandaag was dag één van KubeCon + CloudNativeCon Europe 2023 in de RAI in Amsterdam. Het is de grootste open-source conferentie van Europa en als Kubernetes specialisten kunnen wij natuurlijk niet ontbreken! In deze blogpost lees je een korte recap van onze eerste dag op de conferentie met een aantal foto's en reacties van onze collega's.

In het ochtendzonnetje die lekker de RAI in scheen, begonnen we de dag met het opzetten van onze sponsor booth en vooral: het klaarzetten van de game die we voor de conferentie hebben gemaakt. Met deze GitHub repo als vertrekpunt hebben we een eigen versie van KubeDoom gemaakt. Ahh Doom, iedereen die in de jaren 90 een computer had kent het wel, het was namelijk een van de eerste 3d shooters en in die tijd (en nog steeds;)) een grote hit. Deze versie van Doom draait op Kubernetes en in de opdracht die wij eromheen hebben bedacht ga je aan de slag om de kapotte deployment te repareren. Wanneer je dit goed doet en je ervoor zorgt dat de pods draaien, komen deze pods als monsters in Doom tevoorschijn. Daarna kun je in de game de monsters/pods afschieten en daarmee scoor je punten.

And the winner is...

De hoogste score van de dag was 12 en 'stimmerman' won daarmee de LEGO Batman Tumbler! Er waren drie mensen met dezelfde score, maar omdat hij deze als eerste had gehaald is 'ie de winnaar! De prijs ligt voor 'm klaar bij de CINQ booth!

Wat vond jij het leukst/inspirerend vandaag?

Deze vraag stelden we aan onze collega's die als bezoeker op de conferentie waren. Zij konden kiezen uit een enorm schema van presentaties. Daarnaast is er de Solutions Showcase waar alle sponsoren proberen om met de leukste swag en meest creatieve spelletjes contact te leggen met de bezoekers.

Luuk de Wit

"Ik vond het leuk dat je op een andere manier in aanraking komt met alle verschillende tooling en oplossingen voor bijv Kubernetes. Ik kende een hoop nog niet en vaak als je op internet gaat zoeken kom je die ook niet altijd tegen."

Dion Simon

"De gezelligheid en enthousiasme van iedereen op KubeCon. Maar met name de talk over Efficient Access To GPU Resources van twee K8s engineers werkzaam bij CERN. De mensen hadden veel plezier en veel kennis en de Use Case is heel uniek en heel interessant."

Luuk Tersmette

"Ik vond het inspirerend om te zien hoe veel mensen bezig zijn met mijn vakgebied."

Eric Cornet

"Een tutorial talk over networking voor containers. Het was soms iets te basics, maar het raakte een aantal interessante punten voor een blog die al een tijdje in m'n hoofd zit. Heb meteen zin om er mee aan de slag te gaan!" Talk: Tutorial: Measure Twice, Cut Once: Dive Into Network Foundations the Right Way! - Marino Wijay & Jason Skrzypek, Solo.io

Peter van Ekeren

CINQ is niet de enige die mooie sets weggeeft, sterker nog: er wordt héél veel LEGO aangeboden bij de verschillende booths. Peter won de raffle bij de IBM booth en ging naar huis met de LEGO Star Wars Republic Gunship.

Dag 2

Donderdag is de tweede dag van de conferentie en is er weer een boordevol schema aan presentaties, lightning talks en spelletjes. Voor de fanatiekelingen is er om 06.30u al een hardloop 'fun run' en om 09.00u begint de dag met de openings-keynotes. Onze stand is vanaf 10.30u geopend en ook op dag twee maak je kans op een vette LEGO set - als je de high-score haalt in KubeDoom. Je vindt de CINQ booth in de Daffodil Zone op plek S76. Zien we je morgen?