Geschreven door Marc Jacobs

Meetup: Docker & Kubernetes workshop

CINQ1 minuut leestijd

Heb je interesse in het werken met containers en container orkestratie met Kubernetes? Dan is onze meetup 'Docker & Kubernetes voor beginners' op donderdag 8 juni iets voor jou!

Tijdens de workshop krijg je uitleg over containers (Docker & andere container runtimes) en wordt de basis van Kubernetes uitgelegd. Daarna ga je zelf aan de slag met een aantal opdrachten waarin je leert werken met Docker en Kubernetes. Ervaring met Linux en werken op de commandline is daarvoor wel vereist.

Programma
17:00 - 18:00 Inloop met eten
18:00 - 20:00 Workshop Docker & Kubernetes voor beginners
20:00 - 21:00 Borrel

Spreker
De workshop wordt geleid door Peter van Ekeren, DevOps engineer bij CINQ.

"Na de start van mijn IT carriere als .NET developer en sysadmin, ben ik in aanraking gekomen met DevOps en de CI/CD methoden en technieken. Vervolgens heb ik mij verder gespecialiseerd in de richting van cloud oplossingen met Azure en AWS, CI/CD, Infra as Code en containerisation & orchestration met Docker, Rancher en Kubernetes. In mijn laatste opdrachten heb ik nieuwe omgevingen met Kubernetes clusters ontworpen en ontwikkeld met behulp van infrastructure as code. Daarbij heb ik collega's begeleid en als vraagbaak en mentor gefungeerd op het gebied van deze oplossingen."

Locatie
CINQ ICT, Burgemeester Stramanweg 101, 1101 AA Amsterdam

Wil je erbij zijn? Meld je aan via Meetup.