Geschreven door Thijs Cramer

Kubernetes implementatie bij Kadaster

Projecten1 minuut leestijd

Containers hebben de wereld van applicatieontwikkeling drastisch veranderd. Het is makkelijker dan ooit om je applicatie snel in productie te laten draaien - maar hoe zorg je er voor dat dit veilig, schaalbaar, en onder controle blijft? Wij helpen grote bedrijven met de adoptie van Kubernetes, op een bestaande omgeving óf we bouwen een compleet nieuw platform.

Bij Kadaster in Apeldoorn helpen we met meerdere engineers van CINQ om het applicatielandschap verder te optimaliseren met behulp van Docker en Kubernetes.

Uitdaging

Het Kadaster liep al een tijdje met het idee om Docker te gaan gebruiken, maar maakte er nooit een topprioriteit van. Toen CINQ werd gevraagd om te helpen met een consultant om de adoptie van Docker te stroomlijnen, werd al snel duidelijk dat het hebben van een uitgebreide container orchestrator meerdere voordelen kon hebben.

Oplossing

Door gebruik te maken van verschillende producten, waarvan Kubernetes het middelpunt is, heeft CINQ het Kadaster geholpen om een meer robuuste en microservice-georiënteerde aanpak te hanteren. Hun applicatieomgeving gebruikt Docker nu voor meer dan 90% van hun workloads en het gebruik van Kubernetes voor de meeste applicaties groeit gestaag.

Impact

We hebben het voor verschillende teams mogelijk gemaakt om op te schalen in de cloud door gebruik te maken van Kubernetes' auto-scaling functie. Dit heeft gezorgd voor een zeer lage time-to-market delivery pipeline voor een groot data delivery team binnen Kadaster. Door gebruik te maken van automatische down-scaling, worden de kosten van deze pipeline zo laag mogelijk gehouden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Kubernetes dienstverlening van CINQ? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.