Geschreven door Bart Kerkvliet

Upgrade van Java 8 naar 11 voor Topicus

Projecten2 minuten leestijd

CINQ ICT is een expert op het gebied van Data, DevOps en Development. Een van de expertises binnen de Development unit is Java. Binnen de Development unit hebben wij gecertificeerde professionals die graag een uitdagend project aan gaan.

Een voorbeeld van een dergelijk project is de upgrade van Java 8 naar Java 11 bij Topicus Pension & Wealth. Het bedrijf is voornamelijk actief in de financiële sector. In 7 scrum teams werken zij met passie aan innovatieve en complexe systemen voor onder andere de fondsen- en aandelenhandel, vermogen en pensioenen. Ondanks dat men weet dat Java 8 voorlopig nog ondersteuning zal ontvangen van verschillende partijen, wil Topicus graag alvast de stap maken naar Java 11. Door nu alvast aan deze upgrade te beginnen, nemen zij het heft in eigen handen en zijn ze goed voorbereid op de toekomst. De upgrade komt dan ook de continuïteit van de software op lange termijn ten goede.

Het upgraden naar Java 11 gaat gemoeid met enkele interne Java wijzigingen, waardoor het upgrade-proces lastiger is dan slechts de sources compileren met een Java 11 compiler. Voor het upgraden is Topicus op zoek gegaan naar een partner die de kennis en kwaliteit heeft om deze upgrade tot een succes te brengen. Hieruit is de samenwerking ontstaan tussen Topicus en CINQ ICT. Op deze manier kan Topicus zich blijven focussen op het ontwikkelen van nieuwe features voor hun software oplossingen, en kan CINQ ICT zich volledig focussen op de upgrade naar Java 11. 

Met onze kennis van het Java platform, upgraden wij de libraries en API's, zodat deze weer compatibel zijn met Java 11. Het resultaat is dus niet enkel een upgrade naar Java 11, maar ook een solide basis om verdere upgrades op uit te kunnen voeren. Daarnaast stelt het Topicus in de gelegenheid om nog mooiere en betere software te bouwen met de nieuwste features van Java 11.

Kan jouw organisatie ook hulp gebruiken bij de upgrade naar Java 11? Of heb je een andere uitdaging op het gebied van software ontwikkeling? Neem dan contact met ons op.