Geschreven door Marc Jacobs

Data klantcase: Inzicht in de kosten van een hogeschool

Projecten2 minuten leestijd

Zoveel tooling belooft inzicht te geven in data, maar klanten zien als snel door de bomen het bos niet meer. Dan bedenken we toch zelf een oplossing? Onze slimme data-oplossing geeft inzicht in de use-case van de klant voor business én IT. Iedere use-case is namelijk uniek en verschilt per afdeling of niveau. De zakelijke kant wil andere inzichten hebben dan een IT-manager of beheerder. Logisch. Doordat wij inzichten bieden op verschillende organisatieniveaus, creëren we een objectief beeld voor iedereen. En zo helpen we klanten van data naar daden.

Kosten en baten van een hogeschool

De kosten en baten van een hogeschool of universiteit hangen nauw samen met het aantal studenten. Elke instelling beschikt daarmee over een bepaald budget dat zij dusdanig moet inzetten zodat studenten optimaal ondersteund worden tijdens hun studie. Maar wat kost een student nou eigenlijk? Op die vraag hebben we antwoord kunnen geven bij één van onze klanten.

Kosten voor een student zijn o.a. accounts, docenten, softwarelicenties en gebouwen. Om deze kosten beter inzichtelijk te maken heeft CINQ bij een hogeschool met behulp van Splunk een datastroom opgezet waarbij data uit verschillende bronnen in één overzicht gevisualiseerd zijn.

Continu actueel inzicht

In augustus neemt het aantal studenten een vogelvlucht door alle nieuwe aanmeldingen, in februari stromen de eerste studenten weer uit en sommige verlengen de studie voor een geheel jaar. Door constante monitoring op het aantal studenten hebben we voor deze hogeschool de kosten inzichtelijk én pro-actief beheersbaar gemaakt.

Door het visualiseren en doorzoekbaar maken van deze data, wordt de informatie nu ook ingezet voor andere doeleinden. Zo heeft een IT support medewerker meteen inzicht in de gegevens van de student wanneer deze belt voor een probleem. De security afdeling weet preventief events op te lossen voordat dit voor incidenten zorgt. Het samenvoegen van meerdere databronnen tot één punt leidt tot informatie die de gehele organisatie verder helpt.

Meer weten?

Weten wat CINQ voor jouw data kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. We maken graag een demo op maat.