Geschreven door Stefan Koppelaar

CINQ ICT lanceert KubeScan op KubeCon Amsterdam

Data1 minuut leestijd

CINQ ICT lanceert deze maand een nieuwe dienst: de KubeScan. Dat doet de Kubernetes Certified Service Provider op KubeCon in de RAI Amsterdam. De KubeScan is specifiek ontwikkeld voor bedrijven die de eerste stap willen zetten naar containerisatie met Kubernetes.

Veel organisaties moderniseren hun IT-landschap door naar de cloud te migreren en door hun softwareproducten in containers te verpakken. De vervolgstap is container-orkestratie door Kubernetes. Dit complexe proces vereist specifieke expertise. Voor bedrijven die op zoek zijn naar schaalbaarheid en flexibiliteit voor hun digitale producten, is de KubeScan van CINQ ICT de oplossing.

“Sommige bedrijven hebben al ideeën over hoe ze met Kubernetes willen werken en vragen om een second opinion, terwijl anderen nog moeten starten met een plan”, vertelt Stefan Koppelaar, commercieel directeur bij CINQ ICT. “De KubeScan biedt in beide gevallen een uitgebreid advies en plan van aanpak. Eventueel gevolgd door de implementatie van de oplossing en training in Kubernetes. Zo beginnen bedrijven met een betrouwbaar en kostenefficiënt fundament aan hun migratie naar de cloud.”

CINQ ICT heeft de KubeScan al bij diverse bedrijven mogen uitvoeren. Zo ontdekten een uitgeverij, een bedrijf dat payroll software maakt, en een softwarebedrijf voor banken en verzekeraars, al het potentieel van Kubernetes voor hun organisatie. 

“Bedrijven die software ontwikkelen, zijn voortdurend op zoek naar manieren om de werking hiervan te verbeteren”, vervolgt Koppelaar. “Ook omdat ze te maken hebben met verschillende IT-omgevingen bij hun klanten. Kubernetes is een populaire oplossing om op een gestandaardiseerde manier software sneller naar een werkende productieomgeving te brengen.”

CINQ ICT is van 19 tot en met 21 april te vinden op KubeCon + CloudNativeCon Europe 2023 bij stand S76.  

Lees hier meer over de Kubescan