Over Data, DevOps & Development

Beluister de podcast van CINQ

Beluister ze hier

De afleveringen

In deze podcast-serie van 6 afleveringen praten host Marc Jacobs en co-host Stefan Renema van CINQ ICT over Data, DevOps en Development. Iedere aflevering zijn er twee specialisten van CINQ te gast, en zij spreken met elkaar over tooling, slimme technische oplossingen en hun vakgebied in het algemeen. 

Je kunt de afleveringen hier beluisteren, of abonneer je op de podcast op Spotify of Apple Podcasts en mis geen enkele nieuwe aflevering!

#3: Splunk vs ELK

Is Splunk vs ELK net zoiets als iOS vs Android? In deze aflevering praten we met Diederik de Graaf en Matthias van den Berg van CINQ ICT over de verschillen - en overeenkomsten - tussen deze twee grote spelers in de wereld van data en monitoring. We spreken over snelheid, gebruiksgemak, kosten, open source vs closed source en meer. 

#2: Het vervangen van TLS certificaten

In deze aflevering spreken we twee DevOps engineers van CINQ ICT: Eric Cornet en Luuk Tersmette. Met hen bespreken we de ellende van het handmatig vervangen van TLS certificaten. We luisteren naar een aantal fragmenten van CINQ collega's en vervolgens bespreken we een oplossing met behulp van Hashicorp Vault die dat proces kan automatiseren. Luister de aflevering en bekijk daarna de details van deze oplossing op het blog: https://www.cinqict.nl/blog/automate-the-renewal-of-tls-certificates-with-vault

#1: Wat maakt een goede developer?

'Wat maakt een goede developer' is de vraag die centraal staat in aflevering 1 van Over Data, DevOps en Development. Te gast zijn Bouke Nijhuis, unitmanager Development en Java specialist, en Jeroen Burgers, senior front-end developer. Aan de hand van een aantal stellingen, en fragmenten van collega-developers van CINQ bespreken we met hen wat een goede developer in huis moet hebben om succesvol te zijn.

#0: Trailer

Wij zijn CINQ ICT, een ICT dienstverlener op het gebied van Data, DevOps en Development. In deze podcast-serie van 6 afleveringen gaan we met collega's van CINQ in gesprek over hun vakgebied.